Xbox Play Anywhere

jun
14

Gisteren tijdens de E3 heeft Microsoft zijn Xbox Play Anywhere-programma aangekondigd. Spelers kunnen games die onder deze functie vallen digitaal kopen voor de Xbox One maar daarna ook spelen op Windows 10 en andersom. Gears of War 4 wordt een van de eerste games die onder Xbox Play Anywhere valt.

Het is ook mogelijk met deze functie om de Play Anywhere ondersteunende games cross platform te spelen, hierdoor kan je gewoon samen met je vrienden gamen als je niet in de buurt bent van je xbox maar wel een computer met windows 10. Je achievements, save games en addons worden automatisch gesynchroniseerd tussen beide platforms.

Xbox Play Anywhere komt na de aankondiging van een aantal nieuwe Xbox Live features, waarin ook al meerdere cross-platform features bekend werden gemaakt tussen Xbox One en Windows 10 PC. Het doel van Microsoft is om alle gamers te verenigen, of je nu op je nieuwe Xbox One S, PC, mobile of VR speelt, je zult in de toekomst samen kunnen spelen.

Het vermoeden gaat dat Xbox Play Anywhere net als de andere nieuwe Xbox Live features is inbegrepen bij de Xbox Live oktober update voor je Xbox One console. Met bijvoorbeeld Gears of War kun je op 11 oktober beginnen met het testen van de cross-play feature.

Ook Forza Horizon 3, Halo Wars 2, Scalebound, Sea of Thieves, State of Decay 2 en ReCore vallen onder Xbox Play Anywhere. Vermoedelijk zal datzelfde gelden voor toekomstige games die door Microsoft zelf uitgegeven worden.

 • img
  jun 14, 2016 @ 12:21 pm

  gaaf hier ga ik zeker gebruik van maken hopelijk komt dat ook met bf 1 well we will see

  greetz Rick rick89nl finityNL

  • img
   jun 14, 2016 @ 12:52 pm

   zal wel handig zijn maar ik denk dat het nog wel even duurt voordat andere uitgevers dit gaan doen. Ik kan tenminste al niet wachten op Forza Horizon 3

You must be logged in to post a comment.